Wat Chakana is en hoe ik ermee in aanraking ben gekomen

Ervaringen

Ervaringen

Ervaringen

Het maakt me gelukkig dat ik mensen heb mogen ondersteunen met het verkrijgen van meer zelfregie, ontspanning, veerkracht en meer. Hoewel zij er zelf voor hebben gewerkt, ben ik trots op de resultaten die ze behalen, en deel ik graag hieronder hun ervaringen met je.

Het maakt me erg gelukkig dat ik mensen heb mogen ondersteunen met het verkrijgen van meer zelfregie en hun persoonlijke vraag. Hoewel zij er zelf voor hebben gewerkt, ben ik trots op de resultaten die ze behalen, en deel ik graag hieronder hun ervaringen met je.

Guido Buitinck (26)

Allereerst wil ik benadrukken hoe onder de indruk ik ben van Leroys aanpak. Zijn rustige en aangename energie was vanaf het begin van de workshop merkbaar, wat mij direct een comfortabel gevoel gaf. Leroy is buitengewoon geduldig, legt alles helder uit en zorgt ervoor dat iedereen in de groep zich betrokken en op zijn gemak voelt.

De ijsbad workshop was een fantastische ervaring. Ondanks de initiële spanning en de intense kou, heb ik geleerd hoe ik met stress en spanning om kan gaan door de ademhalingstechnieken die Leroy ons leerde. Deze technieken hielpen mij om mijn stressniveau te beheersen en verrassend genoeg kon ik hierdoor langer in het ijsbad blijven dan verwacht. Het was een verrijkende ervaring die ik zeker aanbeveel.

Na mijn positieve ervaring met het ijsbad, besloot ik op aanraden van een vriend de TRE workshop bij Leroy te volgen. Vooraf was ik onbekend met TRE, maar Leroy legde het concept helder en duidelijk uit voordat we aan de oefeningen begonnen. Zonder specifieke verwachtingen ging ik de workshop in en was vervolgens verbaasd dat mijn lichaam daadwerkelijk begon te trillen. Deze ervaring was vreemd maar bovenal wonderbaarlijk, met een gevoel van ultieme ontspanning achteraf. Ik raad deze workshop ten zeerste aan, ook voor mensen die nog nooit van TRE hebben gehoord.

Tot slot wil ik Leroy hartelijk bedanken voor de unieke ervaringen die ik dankzij hem heb mogen beleven. Ik kijk er naar uit om in de toekomst weer aan een van zijn workshops deel te nemen.

Marlies Huismans (28)

Net zoals veel mensen ervaar ik tijdens mijn werk de nodige stress. Hoewel ik mij hier bewust van ben, sta ik hier zeker niet altijd bij stil. Dankzij het volgen van diverse workshops bij Chakana Coaching, heb ik een aantal nieuwe tools mogen ontdekken om hier beter mee om te gaan. Zowel bij de IJsbadworkshop als de TRE sessie, heeft Leroy mij goed laten ervaren hoe het is om meer in balans te zijn en hoe ik beter met stress en spanning om kan gaan. Dit doet hij door een goede combinatie van theorie en praktijk.

Leroy is een erg toegankelijk en open persoon waardoor de hele groep zichzelf kon zijn tijdens de workshops. Hij weet goed een groep te begeleiden, waardoor er een fijn groepsgevoel ontstaat. Maar ook op indivodueel vlak, weet hij je goed te prikkelen door de juiste vragen te stellen en aandacht te geven. Ik zou het iedereen aanraden een workshop te volgen bij Leroy, om zelf zijn energie, enthousiasme en kennis te mogen ervaren!

Frank van Hees (40)

Ik ben Frank van Hees en werk als projectleider bij een consultancykantoor en heb kinderen van 7 en 5 jaar. Mijn leven is vaak best hectisch. Over het algemeen geniet ik daarvan, maar soms is mijn leven best stressvol.

Ik heb recent deelgenomen aan een Tension Release Exercises workshop van Chakana Coaching gegeven door Leroy. Leroy is een aardige, relaxte coach met veel kennis van zaken: zowel wat betreft de praktische uitvoering van de technieken die hij gebruikt in zijn coaching, als de onderliggende mechanismen (vind ik erg interessant). Zijn uitleg tijdens trainingen is duidelijk en hij is rustig en mild in de omgang met zijn cursisten: ik kreeg inzicht in de oefeningen die ik deed/ de processen die hierdoor beïnvloed werden en ik voelde me bij hem op mijn gemak. Het was een fijne ervaring.

Wat me vooral aanspreekt in Leroy’s aanpak, is de focus op het lichaam en op het doen, en niet zozeer op het cognitieve. Wanneer je worstelt met stress, en je aan de slag wilt met je lichaam in plaats van met je geest om stress te verminderen is Chakana Coaching een aanrader.

Mike vos (28)

De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik het moeilijk vind om met stress om te gaan. Vaak herken ik de symptomen pas wanneer het eigenlijk al te laat is en heb ik dan veel tijd nodig om te ontstressen. Daarom besloot ik deel te nemen aan de workshop “Stress de Baas” van Leroy.

Tijdens de workshop heeft Leroy ons veel verteld over stress, hoe je het kunt herkennen en welke manieren er zijn om het te verminderen. Dit was al erg waardevol, maar naast de theorie bestond de workshop ook uit veel activiteiten waarin we situaties naspeelden, wat tot zeer waardevolle inzichten leidde. Door dingen echt te ervaren in plaats van alleen te horen, begrijp ik nu veel beter hoe ik met stress moet omgaan en kan ik het gemakkelijker toepassen.

Al met al heeft Leroy mijn verwachtingen overtroffen. Ik merk nu dat ik stressoren sneller herken en beter in staat ben mijn grenzen aan te geven. Daarnaast heb ik dankzij de ademhalingsoefeningen en TRE-technieken handvatten om mijn stressniveau zelf te verlagen wanneer dat nodig is. Ik kijk ernaar uit om de komende maanden de inzichten en technieken die ik heb opgedaan tijdens Leroy’s workshop in de praktijk te brengen en zo een leven met minder stress te omarmen!

Fenna Beumeler (30)

Het coachingstraject bij Leroy is voor mij persoonlijk heel leerzaam geweest. Na een bewogen jaar waarin ik mezelf enorm voorbij ben gelopen, besloot ik de stap te zetten om een traject te gaan volgen bij Chakana Coaching. Wat dit traject bij mij onderscheidt van eerdere ervaringen met psychologen en psychotherapeuten, is de focus op ‘voelen’ en ‘ervaren’. Leroy introduceerde lichaamsgerichte oefeningen en daagde me mentaal en fysiek uit, om inzichtelijk te maken wat stress voor mij persoonlijk betekent en hoe zich dit uit.

Een van de waardevolle inzichten die ik heb opgedaan, is dat ik eigenlijk heel goed weet wat mijn stress-signalen zijn, maar dat ik hier niet altijd naar luister of naar handel. Juist op de momenten dat ik het druk heb, mijn zaken ‘niet op orde heb’, of het overzicht kwijt ben, negeer ik die signalen volledig en raas maar door. Met Leroy zijn variatie aan tools zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om ook op díe momenten toch manieren te integreren om stress op een effectieve wijze te managen.

Ik zag verandering altijd als iets heel groots, waar je tijd en ruimte voor moest ervaren om ermee aan de slag te kunnen. Door Leroy zijn aanpak en de diversiteit aan methoden om het stressniveau te verlagen, kwam ik erachter dat (als je wilt) er altijd ruimte is om hier iets mee te kunnen doen. Ik zou Leroy zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar begeleiding bij stressklachten en/of persoonlijke groei.

Bram van Teeffelen (33)

De juiste balans houden in het leven is altijd een uitdaging waar ik mee worstel. Daarom heb ik een workshop bij Leroy gevolgd die mij veel inzicht heeft gegeven in hoe stress in het lichaam werkt en hoe je hier op de juiste manier mee om kan gaan. Tevens is Leroy is een prettige trainer/coach om mee samen te werken.

Kortom, de workshop heeft mij goede nieuwe inzichten gegeven en ik had dit eigenlijk al een keer eerder moeten doen.

Frank van Hees (40)

Guido Buitinck (26)

Marlies Huismans (28)

Fenna Beumeler (30)

Mike Vos (28)

Bram van Teeffelen (34)

Marcel Kersten (41)

In de zomer van 2019 kwam ik tot de conclusie dat ik het niet meer zonder ondersteuning voor elkaar kon krijgen om orde te scheppen in mijn hoofd of om te gaan met stress en sociale contactente leggen. Ik sliep slecht en had een negatief zelfbeeld. Het is om die redenen dat ik via coaching in contact kwam met Leroy. Alleen in mijn kindertijd was ik begeleid door psychologen of maatschappelijk werkers en ik wist dus niet direct wat ik me bij volwassenenbegeleiding voor moest stellen.

Maar eigenlijk was er al snel een klik met Leroy. Hij gaf me inzichten om de drukte in mijn hoofd te temmen en gaf me net dat beetje zelfvertrouwen waar ik op dat moment zo naar snakte. Het was ook een periode van grenzen verleggen. Doodeng was het dat we bijvoorbeeld naar een drukke lunchroom gingen om alleen maar tot de ontdekking te komen dat angsten en onzekerheden niet altijd van je hoeven te winnen. Wat kan er in het ergste geval gebeuren?

Hij gaf me ook waardevolle tips om op het werk stressvolle momenten het hoofd te bieden en motiveerde me om sociale contacten aan te gaan. De contacten die ik in die periode heb gelegd, zijn nog steeds deel van mijn leven. Het was nooit een kwestie van moeten, er zijn op een ontspannen en geduldige wijze stappen gezet en ik kan alleen maar zeggen dat ik er een beter mens van ben geworden.

Leroy kwam precies op het juiste moment in mijn leven en bereikte veel in mij door alleen maar te activeren wat er al die tijd al in me zat. Mede dankzij hem kan ik een moeilijke periode achter mij laten en kan ik toekomstige problematiek beter relativeren. Zonder meer een 10, want het is beter verlopen dan ik had durven hopen.

Auri Luijten (41)

Ik ervaar de coaching van Leroy als super ondersteunend, inzichtgevend en activerend! Bij aanvang van de coaching vond ik het erg lastig in actie en beweging te komen. De brede insteek van Leroy die niet alleen gericht is op vaardigheden aanleren of het eigen maken van een betere mindset, heeft heel helder gemaakt wat eerst aandacht verdient en ook het samen onderzoeken wat eerst gezien mocht worden.

Voor mij heeft het lichaamsgericht werken, door middel van het leren van TRE een grote waarde. Inmiddels kan ik mijn lijf van opgebouwde spanning ontdoen en dit zelf thuis inzetten. Aandacht voor ademhalen en oefeningen die helpen mijn zenuwstelsel te kalmeren zijn erg ondersteunend. Leroy is voor mij een fijn persoon die erg toegankelijk is. Hij is zichzelf en heeft geen schroom mij precies genoeg te prikkelen zodat ik uitgedaagd word in contact te komen met wat ik wil en wie ik graag als mens wil zijn.

Ik kan het soms confronterend vinden, doordat ik echt een spiegel voorgehouden krijg. Het soms precies voldoende schuren, met de activerende werkwijze van Leroy heeft mij echt laten inzien en ervaren dat ik pas meer zelfvertrouwen, zelfinzicht en meer kan ontdekken over wat ik nodig heb en mij helpt als ik in beweging (actie) kom en blijf. Het gaat niet over het goed moeten doen, maar wel over iets doen. Elke dag, al is het een kleine stap. Met af en toe een cheat day, om de dag erna weer het goede voor mijzelf te kiezen en doen! Leroy dankjewel voor je begeleiding!

Willem van Woezik (29)

Mensen die mij goed kennen omschrijven mij wel eens als chaotisch. Van jongs af aan heb ik altijd de behoefte gehad om op alle prikkels en impulsen die op mij afkomen te reageren. Aan de ene kant zie ik dit als een positieve eigenschap. Ik ben immers in staat veel dingen tegelijkertijd te doen, snel te schakelen tussen verschillende situaties en goed te kunnen improviseren. Aan de andere kant leidt het, zeker in mijn werk, regelmatig tot een verlies van focus en een verhoogde stress, en daarmee ook productiviteit.

In eerste instantie voelde dit voor mij wat onnatuurlijk, omdat ik mezelf als het ware moest ‘dwingen’ om meer naar binnen te kijken terwijl ik voornamelijk oog had voor de buitenwereld. Hierdoor ben ik gaan inzien dat ik eigenlijk al jaren best chaotisch en ongefocust door het leven ging. Het coachingstraject heeft mij dit bewustzijn gebracht en mij ondersteund in het maken van andere keuzes waarbij ik meer vanuit rust handel. Daarnaast zorgen de praktische handvatten die Leroy aanreikt ervoor dat je in alledaagse situaties makkelijker de knop kan omzetten in je hoofd om rust te vinden.

Dankzij het coachingstraject van Leroy ben ik veel meer bewust van de manier waarop ik reageer op prikkels in mijn omgeving en hoe deze kunnen leiden tot verlies aan focus en/of stress. Het coachingstraject heeft mij geleerd hoe ik door middel van focussessies beter innerlijke rust kan vinden en mijn stressniveau kan verlagen, door meer aandacht te schenken aan mijn binnenwereld in plaats van de buitenwereld. Doordat ik heel mijn leven moeite had met het vinden van focus en concentratie, heb ik dit voor mezelf min of meer geaccepteerd. Het coachingstraject van Leroy heeft mij doen inzien dat ik door simpele handreikingen relatief makkelijk focus, rust en concentratie kan vinden.

Het coachingstraject heeft mij ondersteund in het maken van andere keuzes waarbij ik meer vanuit rust handel. In Leroy’s werkwijze staat een holistische benadering centraal, waarbij gewerkt wordt vanuit ervaren en actie. Voor iemand die graag (lichamelijk) actief bezig is of met virtual reality aan de slag gaat, sloot deze werkwijze heel goed aan op mijn persoonlijke voorkeuren.

Het coachingstraject heeft mij veel bewuster gemaakt van de interactie die ik heb met mijn omgeving. Waar ik vroeger dacht dat een coachingstraject alleen geschikt is wanneer je in je leven tegen grote problemen aanloopt, heeft het traject mij juist doen inzien dat kleine aanpassingen en handreikingen een groot verschil kunnen maken. Daarom denk ik dat veel mensen er, zonder dat ze dat beseffen, erg veel baat bij zullen hebben. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

Zin in een kopje koffie of heb je een vraag?

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee, wellicht tijdens een lekkere wandeling.

Voor vragen kun je het contactformulier invullen of mij bellen, appen of een mailtje sturen. Ik zal dan zo snel mogelijk weer contact met jou opnemen en binnen 24 uur zal ik je vraag beantwoorden. Wil je graag buiten werktijden afspreken? Geen probleem!

  • leroy@chakanacoaching.nl

  • 06 446 097 84

Contactformulier

Auri Luijten (41)

Willem van Woezik (30)

Marcel Kersten (41)

Zin in een kop koffie of heb je een vraag?

Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking. Lust je geen koffie? Geen probleem, thee heb ik ook. En als de omstandigheden het toelaten, maken we kennis met elkaar tijdens een wandeling in de buitenlucht. Letterlijk en figuurlijk je eerste stappen naar een fijner leven zonder stress.

Vraag of opmerking? Hier vind je mijn contactformulier en mijn contactgegevens. Bellen, appen of mailen kan natuurlijk ook, ik antwoord binnen 24 uur. Wil je graag buiten werktijden afspreken? Ook dat is geen probleem!

  • leroy@chakanacoaching.nl

  • 06 446 097 84

Contactformulier