Ervaring

De Chakana Mindset

Marcel Kersten (41)

In de zomer van 2019 kwam ik tot de conclusie dat ik het niet meer zonder ondersteuning voor elkaar kon krijgen om orde te scheppen in mijn hoofd of om te gaan met stress en sociale contacten te leggen. Ik sliep slecht en had een negatief zelfbeeld. Het is om die redenen dat ik via coaching in contact kwam met Leroy. Alleen in mijn kindertijd was ik begeleid door psychologen of maatschappelijk werkers en ik wist dus niet direct wat ik me bij volwassenenbegeleiding voor moest stellen.

Maar eigenlijk was er al snel een klik met Leroy. Hij gaf me inzichten om de drukte in mijn hoofd te temmen en gaf me net dat beetje zelfvertrouwen waar ik op dat moment zo naar snakte. Het was ook een periode van grenzen verleggen. Doodeng was het dat we bijvoorbeeld naar een drukke lunchroom gingen om alleen maar tot de ontdekking te komen dat angsten en onzekerheden niet altijd van je hoeven te winnen. Wat kan er in het ergste geval gebeuren?

Hij gaf me ook waardevolle tips om op het werk stressvolle momenten het hoofd te bieden en motiveerde me om sociale contacten aan te gaan. De contacten die ik in die periode heb gelegd, zijn nog steeds deel van mijn leven. Het was nooit een kwestie van moeten, er zijn op een ontspannen en geduldige wijze stappen gezet en ik kan alleen maar zeggen dat ik er een beter mens van ben geworden.

Leroy kwam precies op het juiste moment in mijn leven en bereikte veel in mij door alleen maar te activeren wat er al die tijd al in me zat. Mede dankzij hem kan ik een moeilijke periode achter mij laten en kan ik toekomstige problematiek beter relativeren. Zonder meer een 10, want het is beter verlopen dan ik had durven hopen.

Beoordeeld met

December 2023

Wat is de Chakana Mindset?

Chakana Mindset

Deze pijler draait om het begrijpen van de werking van je brein en hoe dit invloed heeft op je gedrag en emoties. Je wordt bewust van wat voorheen onbewust was, terwijl nieuwsgierigheid en een helikopterview centraal staan bij het observeren van je gedachten en gedrag. Dit omvat inzicht in oude gewoonten en denkpatronen, het loslaten van deze patronen en het aanleren van nieuwe gewoonten en denkpatronen.

Deze pijler draait om het versterken van lichaamsbewustzijn en je fysiek. Lichaamsbewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe je lichaam aanvoelt en te begrijpen welke signalen het geeft, zoals spanning, ontspanning en vermoeidheid. Dit stelt je in staat om grenzen te herkennen en te voelen, en om te weten wanneer je lichaam behoefte heeft aan rust, beweging of verzorging. Daarbij is ook het meer helder krijgen hoe je lichaam werkt. Dit houdt in dat je meer vertrouwd raakt met wat je lichaam je communiceert en de signalen die het uitstuurt.
Deze pijler draait om het begrijpen van emoties. Emotioneel bewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe emoties aanvoelen en welke signalen ze geven, zoals blijdschap, spanning en verdriet. Emoties accepteren voor wat het is, kwetsbaarheid omarmen en omgaan met ongemakkelijke emoties vormen hierbij een belangrijk aspect. Dit helpt je om grenzen van emoties te herkennen en te voelen. Door te leren luisteren naar wat emoties te vertellen hebben, vergroot je inzicht en kom je meer in contact met wat je werkelijke verlangens zijn.

Deze pijler richt zich op het creëren van ruimte voor ontspanning als een basishouding in het leven. Ontspanning, of beter gezegd herstel, is cruciaal voor het bereiken van balans en optimale lichaamsfuncties. Het ritme tussen inspanning en ontspanning vormt de basis van het leven, en een evenwichtig ritme biedt vertrouwen bij het aangaan van nieuwe uitdagingen en het ervaren van levensvreugde. Je leert diepe ontspanning te ervaren, ontdekt wat ontspanning voor jou betekent en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen

Deze pijler richt zich op het vergroten van jouw veerkracht in het leven. Veerkracht stelt je in staat om flexibel om te gaan met uitdagingen en tegenslagen, en ze te zien als kansen voor groei. Het vermogen om terug te veren na moeilijke situaties vormt de kern van een veerkrachtige levenshouding. Je leert emotioneel en mentaal veerkrachtig te zijn. Je ontdekt hoe je innerlijke kracht kunt vergroten en deze veerkracht in je dagelijks leven kunt toepassen, waardoor je zelfvertrouwen groeit en je met meer zelfverzekerdheid nieuwe situaties kunt aangaan. Je stapt uit je comfortzone en omarmt nieuwe ervaringen

Zin in een wandeling of een kopje koffie?

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek of een wandeling in de natuur, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Binnen 24 uur zal ik contact met je opnemen via telefoon, WhatsApp of e-mail. Wil je graag buiten werktijden afspreken? Geen probleem!

  • leroy@chakanacoaching.nl

  • 06 446 097 84

Contactformulier