Ervaring

De Chakana Mindset

Auri Luijten (41)

Ik ervaar de coaching van Leroy als super ondersteunend, inzichtgevend en activerend! Bij aanvang van de coaching vond ik het erg lastig in actie en beweging te komen. De brede insteek van Leroy die niet alleen gericht is op vaardigheden aanleren of het eigen maken van een betere mindset, heeft heel helder gemaakt wat eerst aandacht verdient en ook het samen onderzoeken wat eerst gezien mocht worden.

Voor mij heeft het lichaamsgericht werken, door middel van het leren van TRE een grote waarde. Inmiddels kan ik mijn lijf van opgebouwde spanning ontdoen en dit zelf thuis inzetten. Aandacht voor ademhalen en oefeningen die helpen mijn zenuwstelsel te kalmeren zijn erg ondersteunend.

Leroy is voor mij een fijn persoon die erg toegankelijk is. Hij is zichzelf en heeft geen schroom mij precies genoeg te prikkelen zodat ik uitgedaagd word in contact te komen met wat ik wil en wie ik graag als mens wil zijn. Ik kan het soms confronterend vinden, doordat ik echt een spiegel voorgehouden krijg. Het soms precies voldoende schuren, met de activerende werkwijze van Leroy heeft mij echt laten inzien en ervaren dat ik pas meer zelfvertrouwen, zelfinzicht en meer kan ontdekken over wat ik nodig heb en mij helpt als ik in beweging (actie) kom en blijf.

Het gaat niet over het goed moeten doen, maar wel over iets doen. Elke dag, al is het een kleine stap. Met af en toe een cheat day, om de dag erna weer het goede voor mijzelf te kiezen en doen! Leroy dankjewel voor je begeleiding!

Persoonlijke groei

Beoordeeld met

December 2023

Wat is de Chakana Mindset?

Chakana Mindset

Deze pijler draait om het begrijpen van de werking van je brein en hoe dit invloed heeft op je gedrag en emoties. Je wordt bewust van wat voorheen onbewust was, terwijl nieuwsgierigheid en een helikopterview centraal staan bij het observeren van je gedachten en gedrag. Dit omvat inzicht in oude gewoonten en denkpatronen, het loslaten van deze patronen en het aanleren van nieuwe gewoonten en denkpatronen.

Deze pijler draait om het versterken van lichaamsbewustzijn en je fysiek. Lichaamsbewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe je lichaam aanvoelt en te begrijpen welke signalen het geeft, zoals spanning, ontspanning en vermoeidheid. Dit stelt je in staat om grenzen te herkennen en te voelen, en om te weten wanneer je lichaam behoefte heeft aan rust, beweging of verzorging. Daarbij is ook het meer helder krijgen hoe je lichaam werkt. Dit houdt in dat je meer vertrouwd raakt met wat je lichaam je communiceert en de signalen die het uitstuurt.
Deze pijler draait om het begrijpen van emoties. Emotioneel bewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe emoties aanvoelen en welke signalen ze geven, zoals blijdschap, spanning en verdriet. Emoties accepteren voor wat het is, kwetsbaarheid omarmen en omgaan met ongemakkelijke emoties vormen hierbij een belangrijk aspect. Dit helpt je om grenzen van emoties te herkennen en te voelen. Door te leren luisteren naar wat emoties te vertellen hebben, vergroot je inzicht en kom je meer in contact met wat je werkelijke verlangens zijn.

Deze pijler richt zich op het creëren van ruimte voor ontspanning als een basishouding in het leven. Ontspanning, of beter gezegd herstel, is cruciaal voor het bereiken van balans en optimale lichaamsfuncties. Het ritme tussen inspanning en ontspanning vormt de basis van het leven, en een evenwichtig ritme biedt vertrouwen bij het aangaan van nieuwe uitdagingen en het ervaren van levensvreugde. Je leert diepe ontspanning te ervaren, ontdekt wat ontspanning voor jou betekent en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen

Deze pijler richt zich op het vergroten van jouw veerkracht in het leven. Veerkracht stelt je in staat om flexibel om te gaan met uitdagingen en tegenslagen, en ze te zien als kansen voor groei. Het vermogen om terug te veren na moeilijke situaties vormt de kern van een veerkrachtige levenshouding. Je leert emotioneel en mentaal veerkrachtig te zijn. Je ontdekt hoe je innerlijke kracht kunt vergroten en deze veerkracht in je dagelijks leven kunt toepassen, waardoor je zelfvertrouwen groeit en je met meer zelfverzekerdheid nieuwe situaties kunt aangaan. Je stapt uit je comfortzone en omarmt nieuwe ervaringen

Zin in een wandeling of een kopje koffie?

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek of een wandeling in de natuur, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Binnen 24 uur zal ik contact met je opnemen via telefoon, WhatsApp of e-mail. Wil je graag buiten werktijden afspreken? Geen probleem!

  • leroy@chakanacoaching.nl

  • 06 446 097 84

Contactformulier