Ervaring

De Chakana Mindset

Fenna Beumeler (30)

Het coachingstraject bij Leroy is voor mij persoonlijk heel leerzaam geweest. Na een bewogen jaar waarin ik mezelf enorm voorbij ben gelopen, besloot ik de stap te zetten om een traject te gaan volgen bij Chakana Coaching. Wat dit traject bij mij onderscheidt van eerdere ervaringen met psychologen en psychotherapeuten, is de focus op ‘voelen’ en ‘ervaren’. Leroy introduceerde lichaamsgerichte oefeningen en daagde me mentaal en fysiek uit, om inzichtelijk te maken wat stress voor mij persoonlijk betekent en hoe zich dit uit.

Een van de waardevolle inzichten die ik heb opgedaan, is dat ik eigenlijk heel goed weet wat mijn stress-signalen zijn, maar dat ik hier niet altijd naar luister of naar handel. Juist op de momenten dat ik het druk heb, mijn zaken ‘niet op orde heb’, of het overzicht kwijt ben, negeer ik die signalen volledig en raas maar door. Met Leroy zijn variatie aan tools zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om ook op díe momenten toch manieren te integreren om stress op een effectieve wijze te managen.

Ik zag verandering altijd als iets heel groots, waar je tijd en ruimte voor moest ervaren om ermee aan de slag te kunnen. Door Leroy zijn aanpak en de diversiteit aan methoden om het stressniveau te verlagen, kwam ik erachter dat (als je wilt) er altijd ruimte is om hier iets mee te kunnen doen. Ik zou Leroy zeker aanraden aan anderen die op zoek zijn naar begeleiding bij stressklachten en/of persoonlijke groei.

Review Chakana Coaching

Beoordeeld met

December 2023

Wat is de Chakana Mindset?

Chakana Mindset

Deze pijler draait om het begrijpen van de werking van je brein en hoe dit invloed heeft op je gedrag en emoties. Je wordt bewust van wat voorheen onbewust was, terwijl nieuwsgierigheid en een helikopterview centraal staan bij het observeren van je gedachten en gedrag. Dit omvat inzicht in oude gewoonten en denkpatronen, het loslaten van deze patronen en het aanleren van nieuwe gewoonten en denkpatronen.

Deze pijler draait om het versterken van lichaamsbewustzijn en je fysiek. Lichaamsbewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe je lichaam aanvoelt en te begrijpen welke signalen het geeft, zoals spanning, ontspanning en vermoeidheid. Dit stelt je in staat om grenzen te herkennen en te voelen, en om te weten wanneer je lichaam behoefte heeft aan rust, beweging of verzorging. Daarbij is ook het meer helder krijgen hoe je lichaam werkt. Dit houdt in dat je meer vertrouwd raakt met wat je lichaam je communiceert en de signalen die het uitstuurt.
Deze pijler draait om het begrijpen van emoties. Emotioneel bewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe emoties aanvoelen en welke signalen ze geven, zoals blijdschap, spanning en verdriet. Emoties accepteren voor wat het is, kwetsbaarheid omarmen en omgaan met ongemakkelijke emoties vormen hierbij een belangrijk aspect. Dit helpt je om grenzen van emoties te herkennen en te voelen. Door te leren luisteren naar wat emoties te vertellen hebben, vergroot je inzicht en kom je meer in contact met wat je werkelijke verlangens zijn.

Deze pijler richt zich op het creëren van ruimte voor ontspanning als een basishouding in het leven. Ontspanning, of beter gezegd herstel, is cruciaal voor het bereiken van balans en optimale lichaamsfuncties. Het ritme tussen inspanning en ontspanning vormt de basis van het leven, en een evenwichtig ritme biedt vertrouwen bij het aangaan van nieuwe uitdagingen en het ervaren van levensvreugde. Je leert diepe ontspanning te ervaren, ontdekt wat ontspanning voor jou betekent en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen

Deze pijler richt zich op het vergroten van jouw veerkracht in het leven. Veerkracht stelt je in staat om flexibel om te gaan met uitdagingen en tegenslagen, en ze te zien als kansen voor groei. Het vermogen om terug te veren na moeilijke situaties vormt de kern van een veerkrachtige levenshouding. Je leert emotioneel en mentaal veerkrachtig te zijn. Je ontdekt hoe je innerlijke kracht kunt vergroten en deze veerkracht in je dagelijks leven kunt toepassen, waardoor je zelfvertrouwen groeit en je met meer zelfverzekerdheid nieuwe situaties kunt aangaan. Je stapt uit je comfortzone en omarmt nieuwe ervaringen

Zin in een wandeling of een kopje koffie?

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek of een wandeling in de natuur, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Binnen 24 uur zal ik contact met je opnemen via telefoon, WhatsApp of e-mail. Wil je graag buiten werktijden afspreken? Geen probleem!

  • leroy@chakanacoaching.nl

  • 06 446 097 84

Contactformulier