Ervaring

De Chakana Mindset

Willem van Woezik (30)

Mensen die mij goed kennen omschrijven mij wel eens als chaotisch. Van jongs af aan heb ik altijd de behoefte gehad om op alle prikkels en impulsen die op mij afkomen te reageren. Dit heeft positieve kanten, zoals het vermogen om veel tegelijkertijd te doen en snel te schakelen. Maar het heeft ook negatieve aspecten, vooral in mijn werk, waar het tot verlies van focus, stress en verminderde productiviteit kan leiden.

In eerste instantie voelde het onnatuurlijk om meer naar binnen te kijken, omdat ik vooral gefocust was op de buitenwereld. Het coachingstraject met Leroy heeft me bewust gemaakt van mijn chaotische neigingen en me geholpen om meer rust te vinden. De praktische handvatten van Leroy maken het makkelijker om rust te vinden in alledaagse situaties.

Dankzij het coachingstraject ben ik me bewuster van hoe ik reageer op prikkels en hoe deze invloed hebben op mijn focus en stressniveau. Door focussessies heb ik innerlijke rust en stressvermindering gevonden, en aandacht voor mijn binnenwereld in plaats van alleen de buitenwereld. Het coachingstraject heeft me laten zien dat ik met eenvoudige aanpassingen makkelijker focus, rust en concentratie kan vinden.

Leroy’s holistische benadering en actieve aanpak past goed bij mijn voorkeuren. Het coachingstraject heeft me bewuster gemaakt van mijn interactie met de omgeving en laten zien dat kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken. Ik denk dat veel mensen, zonder dat ze het beseffen, hier veel baat bij kunnen hebben. Ik raad het iedereen van harte aan!

Review Chakana Coaching

Beoordeeld met

December 2023

Wat is de Chakana Mindset?

Chakana Mindset

Deze pijler draait om het begrijpen van de werking van je brein en hoe dit invloed heeft op je gedrag en emoties. Je wordt bewust van wat voorheen onbewust was, terwijl nieuwsgierigheid en een helikopterview centraal staan bij het observeren van je gedachten en gedrag. Dit omvat inzicht in oude gewoonten en denkpatronen, het loslaten van deze patronen en het aanleren van nieuwe gewoonten en denkpatronen.

Deze pijler draait om het versterken van lichaamsbewustzijn en je fysiek. Lichaamsbewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe je lichaam aanvoelt en te begrijpen welke signalen het geeft, zoals spanning, ontspanning en vermoeidheid. Dit stelt je in staat om grenzen te herkennen en te voelen, en om te weten wanneer je lichaam behoefte heeft aan rust, beweging of verzorging. Daarbij is ook het meer helder krijgen hoe je lichaam werkt. Dit houdt in dat je meer vertrouwd raakt met wat je lichaam je communiceert en de signalen die het uitstuurt.
Deze pijler draait om het begrijpen van emoties. Emotioneel bewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe emoties aanvoelen en welke signalen ze geven, zoals blijdschap, spanning en verdriet. Emoties accepteren voor wat het is, kwetsbaarheid omarmen en omgaan met ongemakkelijke emoties vormen hierbij een belangrijk aspect. Dit helpt je om grenzen van emoties te herkennen en te voelen. Door te leren luisteren naar wat emoties te vertellen hebben, vergroot je inzicht en kom je meer in contact met wat je werkelijke verlangens zijn.

Deze pijler richt zich op het creëren van ruimte voor ontspanning als een basishouding in het leven. Ontspanning, of beter gezegd herstel, is cruciaal voor het bereiken van balans en optimale lichaamsfuncties. Het ritme tussen inspanning en ontspanning vormt de basis van het leven, en een evenwichtig ritme biedt vertrouwen bij het aangaan van nieuwe uitdagingen en het ervaren van levensvreugde. Je leert diepe ontspanning te ervaren, ontdekt wat ontspanning voor jou betekent en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen

Deze pijler richt zich op het vergroten van jouw veerkracht in het leven. Veerkracht stelt je in staat om flexibel om te gaan met uitdagingen en tegenslagen, en ze te zien als kansen voor groei. Het vermogen om terug te veren na moeilijke situaties vormt de kern van een veerkrachtige levenshouding. Je leert emotioneel en mentaal veerkrachtig te zijn. Je ontdekt hoe je innerlijke kracht kunt vergroten en deze veerkracht in je dagelijks leven kunt toepassen, waardoor je zelfvertrouwen groeit en je met meer zelfverzekerdheid nieuwe situaties kunt aangaan. Je stapt uit je comfortzone en omarmt nieuwe ervaringen

Zin in een wandeling of een kopje koffie?

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek of een wandeling in de natuur, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Binnen 24 uur zal ik contact met je opnemen via telefoon, WhatsApp of e-mail. Wil je graag buiten werktijden afspreken? Geen probleem!

  • leroy@chakanacoaching.nl

  • 06 446 097 84

Contactformulier