Ervaring

De Chakana Mindset

Guido Buitinck (26)

Allereerst wil ik benadrukken hoe onder de indruk ik ben van Leroys aanpak. Zijn rustige en aangename energie was vanaf het begin van de workshop merkbaar, wat mij direct een comfortabel gevoel gaf. Leroy is buitengewoon geduldig, legt alles helder uit en zorgt ervoor dat iedereen in de groep zich betrokken en op zijn gemak voelt.

De ijsbad workshop was een fantastische ervaring. Ondanks de initiële spanning en de intense kou, heb ik geleerd hoe ik met stress en spanning om kan gaan door de ademhalingstechnieken die Leroy ons leerde. Deze technieken hielpen mij om mijn stressniveau te beheersen en verrassend genoeg kon ik hierdoor langer in het ijsbad blijven dan verwacht. Het was een verrijkende ervaring die ik zeker aanbeveel.

Na mijn positieve ervaring met het ijsbad, besloot ik op aanraden van een vriend de TRE workshop bij Leroy te volgen. Vooraf was ik onbekend met TRE, maar Leroy legde het concept helder en duidelijk uit voordat we aan de oefeningen begonnen. Zonder specifieke verwachtingen ging ik de workshop in en was vervolgens verbaasd dat mijn lichaam daadwerkelijk begon te trillen. Deze ervaring was vreemd maar bovenal wonderbaarlijk, met een gevoel van ultieme ontspanning achteraf. Ik raad deze workshop ten zeerste aan, ook voor mensen die nog nooit van TRE hebben gehoord.

Review Chakana coaching

Beoordeeld met

December 2023

Wat is de Chakana Mindset?

Chakana Mindset

Deze pijler draait om het begrijpen van de werking van je brein en hoe dit invloed heeft op je gedrag en emoties. Je wordt bewust van wat voorheen onbewust was, terwijl nieuwsgierigheid en een helikopterview centraal staan bij het observeren van je gedachten en gedrag. Dit omvat inzicht in oude gewoonten en denkpatronen, het loslaten van deze patronen en het aanleren van nieuwe gewoonten en denkpatronen.

Deze pijler draait om het versterken van lichaamsbewustzijn en je fysiek. Lichaamsbewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe je lichaam aanvoelt en te begrijpen welke signalen het geeft, zoals spanning, ontspanning en vermoeidheid. Dit stelt je in staat om grenzen te herkennen en te voelen, en om te weten wanneer je lichaam behoefte heeft aan rust, beweging of verzorging. Daarbij is ook het meer helder krijgen hoe je lichaam werkt. Dit houdt in dat je meer vertrouwd raakt met wat je lichaam je communiceert en de signalen die het uitstuurt.
Deze pijler draait om het begrijpen van emoties. Emotioneel bewustzijn wordt ontwikkeld door actief aandacht te schenken aan hoe emoties aanvoelen en welke signalen ze geven, zoals blijdschap, spanning en verdriet. Emoties accepteren voor wat het is, kwetsbaarheid omarmen en omgaan met ongemakkelijke emoties vormen hierbij een belangrijk aspect. Dit helpt je om grenzen van emoties te herkennen en te voelen. Door te leren luisteren naar wat emoties te vertellen hebben, vergroot je inzicht en kom je meer in contact met wat je werkelijke verlangens zijn.

Deze pijler richt zich op het creëren van ruimte voor ontspanning als een basishouding in het leven. Ontspanning, of beter gezegd herstel, is cruciaal voor het bereiken van balans en optimale lichaamsfuncties. Het ritme tussen inspanning en ontspanning vormt de basis van het leven, en een evenwichtig ritme biedt vertrouwen bij het aangaan van nieuwe uitdagingen en het ervaren van levensvreugde. Je leert diepe ontspanning te ervaren, ontdekt wat ontspanning voor jou betekent en hoe je het in je dagelijks leven kunt toepassen

Deze pijler richt zich op het vergroten van jouw veerkracht in het leven. Veerkracht stelt je in staat om flexibel om te gaan met uitdagingen en tegenslagen, en ze te zien als kansen voor groei. Het vermogen om terug te veren na moeilijke situaties vormt de kern van een veerkrachtige levenshouding. Je leert emotioneel en mentaal veerkrachtig te zijn. Je ontdekt hoe je innerlijke kracht kunt vergroten en deze veerkracht in je dagelijks leven kunt toepassen, waardoor je zelfvertrouwen groeit en je met meer zelfverzekerdheid nieuwe situaties kunt aangaan. Je stapt uit je comfortzone en omarmt nieuwe ervaringen

Zin in een wandeling of een kopje koffie?

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek of een wandeling in de natuur, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Binnen 24 uur zal ik contact met je opnemen via telefoon, WhatsApp of e-mail. Wil je graag buiten werktijden afspreken? Geen probleem!

  • leroy@chakanacoaching.nl

  • 06 446 097 84

Contactformulier