Voor organiasties

Interventies gericht op duurzame oplossingen

Interventies gericht op duurzame oplossingen

Gezonde en gelukkige medewerkers vormen de kern van het succes van je organisatie. Echter zijn tijden snel veranderd. De druk van presteren, de impact van snelle maatschappelijke veranderingen, de nasleep van COVID-19, personeelskrapte en meer.

Bij Chakana Coaching voor organisaties maak ik gebruik van bewezen methodieken die zich richten op preventie en het vergroten van zelfregie bij medewerkers. Het doel is het vergroten van de vitaliteit en veerkracht van jouw medewerkers. Mijn aanbod is persoonlijk en gericht op medewerkers, teams en leidinggevenden. De diensten zijn onder andere gericht op het beter omgaan met stress of werkdruk, persoonlijke groei, en het voorkomen en verminderen van verzuim.

Voor organiasties

Interventies gericht op duurzame oplossingen

Interventies gericht op duurzame oplossingen

Gezonde en gelukkige medewerkers vormen de kern van het succes van je organisatie. Echter zijn tijden snel veranderd. De druk van presteren, de impact van snelle maatschappelijke veranderingen, de nasleep van COVID-19, personeelskrapte en meer.

Bij Chakana Coaching voor organisaties maak ik gebruik van bewezen methodieken. Dit met als doel het vergroten van zelfregie en het welzijn van medewerkers binnen de organisatie. Ook bied ik ondersteuning op organisatorisch niveau om de vitaliteit en het geluk van medewerkers binnen de organisatie te bevorderen. Mijn aanbod is persoonlijk en gericht op medewerkers, teams en leidinggevenden. De diensten zijn gericht op het voorkomen en verminderen van verzuim en het duurzaam stimuleren van het welzijn van jouw medewerkers.

Bron: TNO 2023

Wat cijfers op een rij:

0%
van de werknemers geeft werkdruk of stress als reden voor het verzuim
0%
van de werknemers geeft werkdruk of stress als reden voor het verzuim

0M
werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten
0
verzuimkosten per medeweker wegens werkstress

Hoe zorg jij dat je medewerkers gezond en gelukkig blijven?

Individuele begeleiding

Mijn werkwijze

Stress Spreekuur

Soms stuit een medewerker op uitdagingen die in de weg kunnen staan en waar ze graag iets aan willen doen. Soms lukt dat niet alleen en kan een duwtje in de rug helpend zijn. Met het stress spreekuur krijgt jouw medewerker persoonlijke begeleiding en de tijd om hiermee aan de slag te gaan. Het doel is om inzicht te krijgen in eigen gedrag, gevoelens en gedachten en inspiratie op te doen om zelfstandig met deze inzichten aan de slag te gaan en zo hun zelfregie te vergroten. Op periodieke basis, in-company of online.

Polyvagale theorie

Stress Reductie Trajecten

Als een werknemer zich vaker ziek meldt, verzuimt door stress of de werkdruk langdurig te hoog vindt, dreigt uitval. Aarzel dan niet om aan de bel te trekken voor ondersteuning. Preventief ingrijpen kan zowel de werknemer als de organisatie ten goede komen. Dit wordt geboden vanuit de CSR-methode, een gestructureerde aanpak om stressklachten en burn-out effectief en duurzaam aan te pakken. Het traject is gericht is gericht op het herstellen en versterken van lichamelijke, emotionele en geestelijke veerkracht, met duurzame gedragsverandering.

Stress & burnout coaching

Stress Preventie Scan

Jij of je medewerker ervaart stressklachten of je vermoedt dat je een burn-out hebt, en je wilt de ernst ervan inschatten. Meten is weten, en voorkomen is beter dan genezen. Met behulp van de Stress Preventie Scan worden op vier niveaus klachten geïnventariseerd: stressklachten (depressie, angst en stress), herstelbehoefte na het werk, vermoeidheid en cognitief functioneren. Zo krijg je een gedetailleerde en uitgebreide rapportage die inzicht geeft in de mate van stress en de onderliggende oorzaken. Je ontvangt een uitgebreid verslag met adviezen die worden besproken, zodat je effectief stress kunt aanpakken.

Met de Stress Preventie Scan weet je precies hoe het ervoor staat en wat je eraan kunt doen.

Trainingen & Workshops

Trainings- & coachingsaanbod:

VR coaching

Een streep door stress

Soms is stress hét ideale duwtje in je rug om in actie te komen. Je wordt er net wat scherper van en je stopt met uitstellen. Maar heb je te veel stress? Dan kan het je in de weg zitten. In deze workshop leer je wat stress voor jou betekent, én hoe je er op reageert. Zo word je bewust van hoe je er mentaal, emotioneel en lichamelijk op reageert en krijg je er meer grip op. Als je eenmaal weet hoe je op stress reageert, dan herken je stressreacties sneller en leer je er beter mee ​omgaan. Daarom ontwikkel je tijdens deze workshop technieken die je in stressmomenten kunt gebruiken. Zo herken je stress sneller, word je sneller kalm en krijg je grip op stressgedachten.

Zakelijke coaching

Grenzen bewaken

Je bent vast wel eens over je eigen grenzen heen gegaan. Dat kan een mentale of fysieke grens zijn, en in beide gevallen is het een onprettig gevoel. Die grenzen zijn er niet zomaar, ze beschermen je! In deze workshop ga je op zoek naar je eigen grenzen, om deze beter te leren kennen. Dat doe je met boks- en meditatieoefeningen. Je leert zo op een veilige manier je eigen grenzen kennen en luistert naar de signalen van je lichaam. Dat betekent dat jij in jouw dagelijkse leven bewuster bent van je mentale en fysieke grenzen en beter naar je lichaam kunt luisteren .

Veerkracht

Veerkracht

In deze workshop krijg je inzicht in jouw gedachten, lichaamssignalen, grenzen en capaciteiten door aan de slag te gaan met verschillende laagdrempelige sport- en bewegingsoefeningen. Hoe reageer je bijvoorbeeld als alles even tegenzit, of wanneer lastige gedachten overheersen? Heb je moeite met ‘nee’ zeggen? Vind je het lastig om voor jezelf op te komen? Of ben je bang om fouten te maken, in je privéleven of op het werk? Je leert hoe je positief blijft bij tegenslagen, hoe je om moet gaan met fouten en hoe je uitdagingen aangaat. Zo vergroot je jouw zelfvertrouwen en word je weerbaarder. In je privéleven en je werkende leven

Ijsbad en adem workshop

IJsbad

De kracht van kou en ademhaling kan je veel brengen: het zorgt voor stressvermindering en je ervaart meer rust. Zo ga je vol energie je dag door. Deze workshop geeft jou grip op je stress-systeem. Zo ontdek je hoe je zelfs in een ijsbad controle en kalmte bewaart. Onder mijn begeleiding maak je kennis met koude-training en leer je nieuwe ademhalingstechnieken. Zo ga je vol zelfvertrouwen door naar de afsluiter van de workshop: het ijsbad. Daag jezelf uit, en ervaar welke impact dit op je dagelijkse leven heeft. Ben jij klaar met je team voor de kou?

Omgaan werkdruk

Omgaan met werkdruk

Druk, druk, druk! Het werk lijkt nooit af te zijn en je blijft maar doorgaan. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met hoe jij reageert op werkdruk en werkstress en hoe je meer grip kunt krijgen op je werkdruk, maar ook op je werkstress. Je ontdekt nieuwe manieren die jou ondersteunen naar meer rust. Daarnaast ga je aan de slag om te onderzoeken wat jou energie geeft en wat energie neemt. Zo kun je meer balans creëren, wat resulteert in meer werkplezier. Zo heb je meer focus en rust tijdens je werkdag en ga je relaxter naar huis.

In balans

Work-life balans

We denken allemaal dat we Superman of Superwoman zijn. Werken, je sociale contacten onderhouden, gezin, sporten en leuke activiteiten ondernemen: pfff, zo’n leefstijl kan toch een behoorlijke uitdaging zijn. Je werk & privéleven kan daardoor verstoord raken, waardoor ontspannen lastig wordt en je maar door blijft gaan. Hoe voorkom je overbelasting? Daar kom je in deze workshop achter. Je leert kiezen tussen inspanning en ontspanning, om evenwicht te bewaren. Je ervaart de invloed van deze keuzes op je energieniveau, je stemming en je focus.
Bootcamp

Bedrijfsbootcamp

Sporten heeft een positieve invloed op zowel mentale als fysieke gezondheid. Samen actief bewegen helpt om werkstress los te laten, het hoofd even helemaal leeg te maken en is ook nog eens leuk. Zo kun je met een goed gevoel en vernieuwde energie weer aan de slag! Ik heb alle benodigde materialen tot mijn beschikking, dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken.

Specificaties

  • Duur: 60 tot 120 minuten

  • Op locatie of offline
  • Groepsgericht, interactief en ervaringsgericht

  • Gericht op het vergroten van zelfregie

  • Gebruik: vitaliteitsbudget of inzetbaarheidsbudget

Zakelijke coaching

Stress de baas

Stress is een aanmoediging om in actie te komen, maar te veel kan belemmerend zijn en je zelfs verlammen of onzeker maken. In deze workshop ontdek je jouw eigen stresssysteem, leer je stress te herkennen en ontwikkel je slimme strategieën om ermee om te gaan.

Uit je hoofd, in je lijf

Mentale veerkracht

Heb je moeite met “nee” zeggen, voor jezelf opkomen, omgaan met fouten of lastige situaties, zowel privé als op het werk? Tijdens deze workshop ontdek je dit via sport- en bewegingsoefeningen en vergroot je je assertiviteit en weerbaarheid tijdens lastige momenten.

Wim hof methode

IJsbad en ademhaling

Ontdek de kracht van kou en ademhaling en leer hoe dit stress vermindert, rust brengt en een langere tijd energie geeft. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in je stresssysteem, ontdek je hoe je controle houdt in een ijsbad (en daarbuiten) en hoe je ademhaling en mindset daarbij helpen.

Bewegen op werk

Sporten heeft een positieve invloed op zowel mentale als fysieke gezondheid. Samen actief bewegen helpt om werkstress los te laten, het hoofd even helemaal leeg te maken en is ook nog eens leuk. Zo kun je met een goed gevoel en vernieuwde energie weer aan de slag!

Burn out

Tranquilo werken

Druk, druk, druk! Het werk lijkt nooit af te zijn en je blijft maar doorgaan. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met hoe jij reageert op werkstress en hoe je meer grip kunt krijgen op werkstress. Zo heb je meer focus en rust tijdens je werkdag en ga je relaxter naar huis.

Stress & burnout coaching

Stress- & Burn-out coach

Als een werknemer zich vaker ziek meldt, verzuimt door stress of de werkdruk te hoog vindt, dreigt langdurige uitval. Aarzel dan niet om aan de bel te trekken voor ondersteuning. Preventief ingrijpen kan zowel de werknemer als de organisatie ten goede komen.

Zij gingen je voor

Zij gingen u voor

Samenwerking Chakana Coaching
Samenwerking Chakana Coaching
Samenwerking Chakana Coaching
Team City Bootcamp

Meer weten over wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek, online of op locatie.

Binnen 24 uur zal ik contact met je opnemen via telefoon, WhatsApp of e-mail. Wil je graag buiten werktijden afspreken? Geen probleem!

  • info@chakanacoaching.nl

  • 06 446 097 84

Contactformulier

Heb je iets anders in gedachten?

Heb je andere wensen of staat jouw idee hierboven niet aangegeven? Stuur mij dan vooral een berichtje of stuur een bericht via WhatsApp. De workshops, trainingen, coaching en andere diensten worden volledig afgestemd op jouw specifieke behoeften en mogelijkheden.

Zin in een kopje koffie of heb je een vraag?

Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee, wellicht tijdens een lekkere wandeling.

Voor vragen kun je het contactformulier invullen of mij bellen, appen of een mailtje sturen. Ik zal dan zo snel mogelijk weer contact met jou opnemen en binnen 24 uur zal ik je vraag beantwoorden. Wil je graag buiten werktijden afspreken? Geen probleem!

  • leroy@chakanacoaching.nl

  • 06 446 097 84

Contactformulier