Vragen?

Bekijk hiernaast een aantal antwoorden. Of stuur me een bericht als je een andere vraag hebt.

Om te ontdekken of lichaamsgerichte stresscoaching bij jou past, nodig ik je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leg ik je de werkwijze uit, laat ik je mijn aanpak ervaren, en kun jij je specifieke behoeften en doelen bespreken. Dit geeft je de kans om te beoordelen of deze aanpak aansluit bij jouw wensen en/of er een goede klik is. Daarnaast kan ik je vanuit mijn expertise adviseren. Ik vraag je dan ook om langs te gaan bij de huisarts om eventuele medische oorzaken uit te sluiten, of bij één van de andere gezondheidsprofessionals waarmee ik samenwerk.

Een workshop is meestal interactief en gericht op praktische vaardigheden. Een training is meer gestructureerd en helpt jou bij het aanleren van specifieke kennis of vaardigheden. Coaching is persoonlijker en ondersteund jou met het behalen van jou persoonlijke doelen en ondersteund jou om zelfregie eigen te maken.

Wat leuk dat je samen aan de slag wilt gaan. Het bepalen van het meest geschikte coachingstraject hangt af van jouw persoonlijke behoeften en doelen. Tijdens ons vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken we jouw situatie en formuleren we samen specifieke doelen. Op basis daarvan kan ik een passend traject voorstellen, variërend in duur en intensiteit. Zo zorgen we er samen voor dat het coachingstraject perfect aansluit bij jouw behoeften en de gewenste resultaten oplevert.

Elke sessie en elk traject bij Chakana Coaching is maatwerk. Op basis van jouw individuele behoeften, doelen en klachten bepalen we elke sessie waar we op focussen. Centraal staan de volgende pijlers:

 • bewustwording (hoofd, lichaam en emoties)
 • verbinding (hoofd, lichaam en emoties)
 • lichaamsgerichte oefeningen
  • ademhaling, TRE, koudetraining en meer
 • leefstijl
 • beweging
 • ontspanning
 • veerkracht
 • mindset
 • praktische en duurzame tools
 • zelfregie.

Zeker, je kunt bij mij terecht met een burn-out. Lichaamsgerichte stresscoaching kan ondersteunend zijn bij een burn-out. Samen kunnen we werken aan het verminderen van stress, het vergroten van veerkracht en het herstellen van balans in jouw leven. Dit doe ik in combinatie met de Chronische Stress Reversal (CSR) methode. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te bespreken hoe ik je kan ondersteunen.

De duur van een coachingstraject en de frequentie van de afspraken variëren per persoon, omdat het maatwerk is afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jouw specifieke situatie en stellen we een passend traject voor, inclusief de benodigde frequentie van de sessies. Zo zorgen we ervoor dat het coachingstraject aansluit bij jouw behoeften en agenda. Gemiddeld bestaat een traject uit ongeveer 4 tot 12 sessies, verspreid over een periode van 1 tot 8 maanden, afhankelijk van jouw behoeften, doelen en klachten. Meestal wordt er eens in de 2 à 3 weken afgesproken.

Over het algemeen is het mogelijk om binnen 2/3 weken een kennismakingsgesprek te plannen en kunnen we een week later starten.

De afspraken vinden plaats in Nijmegen en omgeving, bij voorkeur in een natuurlijke buitenomgeving. Dit is niet altijd mogelijk of wenselijk, dan spreken we af in mijn praktijk in Nijmegen. Mocht je de voorkeur geven aan een andere locatie, dan kunnen we dit altijd bespreken. Je hoeft je geen zorgen te maken, er wordt altijd gezorgd voor een bakje koffie of thee.

De afspraken vinden bij voorkeur offline plaats vanwege bepaalde lichaamsgerichte oefeningen en interventies, waarbij mijn observatie belangrijk is. Het belangrijkste voor mij is dat jij je op je gemak en veilig voelt. Online afspreken is mogelijk in overleg.

Ja, het is ook mogelijk om op maandag-, woensdag- en donderdagavond af te spreken.

Mijn persoonlijke missie is dat mijn begeleiding voor iedereen betaalbaar is. Vandaar de mogelijkheid tot een workshop, training of coaching. Voor 1 coachingsbijeenkomst van 75 – 90 minuten betaal je als particulier €90 incl. btw en zakelijk €130 incl. btw.

Helaas wordt lichaamsgerichte stresscoaching niet vergoed. Voor veel medewerkers van bedrijven is het echter mogelijk om gebruik te maken van een Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB). Met het POB kan een medewerker zelf kiezen waar hij of zij aan wil besteden voor zijn of haar eigen welzijn. Het POB kan worden besteed aan gezondheidsbevorderende programma’s, workshops, trainingen en coaching. Informeer bij je werkgever of je in aanmerking komt voor het POB, en als ik je kan ondersteunen, doe ik dat graag.

Dat kan! Ik ben aangesloten bij de Meedoenregeling Nijmegen en Heumen. Als je minder verdient dan €1700 per maand, in Nijmegen of Heumen woont, geen student bent en ouder bent dan 18 jaar, kun je via de Meedoenregeling Nijmegen een tegoed van €150 ontvangen en in Heumen €275. Controleer de voorwaarden en reserveer op de betreffende website.

Bij Chakana Coaching staat vertrouwelijkheid en privacy hoog in het vaandel. Alle persoonlijke informatie die je met mij deelt, wordt vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt voor het doel van de coaching of workshop. Als coach ben ik gebonden aan een ethische code waarin staat dat ik vertrouwelijkheid garandeer en geen informatie deel zonder jouw toestemming. Daarnaast ben ik als coach verplicht om mij te houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en zal ik alle gegevens veilig en vertrouwelijk behandelen. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan zal ik dit altijd met jou bespreken en samen naar een oplossing zoeken.